Дмитрий Глуховски се среща с феновете в София и Варна

Световноизвестният руски фантаст Дмитрий Глуховски, автор на хитовата поредица „Метро”, ще гостува в София и Варна по покана на „Storytel” и фестивала „Варна Лит”.

Глуховски ще представи лично своя Storytel Original сериал „Граничен пост” със специално събитие и среща с феновете в София на 27 май 2019 г., а от 29 до 30  юни ще се включи в литературния форум „Варна Лит”, който се провежда всяка година и обединява световни и български имена с ярка следа в областта на литературата, журналистиката, образованието, театъра, киното, музиката и изобразителното изкуство.


„Метро 2033”, Димитрий Глуховски

Събието в София ще се проведе на 27 май 2019 г. от 18:00 ч. в подземията на НДК (пл. България 1, вход откъм бул. България, малкото НДК, под Planet Club), а варненската публика ще може да се срещне с него на 29 май 2019 г. от 19:00 ч. в рамките на литературния панел „Истории vs. Литература” с участието на Томас Макгонигъл („Предсмъртните видения на Никола Петков”), Захари Карабашлиев и доц. Пламен Дойнов.

България ще бъде първата държава, в която писателят ще гостува след предстоящата на 16 май световна премиера на „Граничен пост”. Творбата е създадена специално за аудиоформат под формата на аудиосериал и продуцирана от платформата за аудиосъдържание Storytel, както и за да се включи в специална дискусия в рамките на международния детски форум, провеждащ се всяка година в морската ни столица.


„Граничен пост”, Димитрий Глуховски

С „Граничен пост” авторът на Meтро 2033” се завръща в своята уникална постапокалиптична атмосфера, в една поддържаща напрежението до последно история за греха и изкуплението, за отговорността и безразсъдството, и за предаването на дълговете и престъпленията ни през поколенията – разказ, изключително актуален във времена, когато словото на омразата е навсякъде около нас и светът често забравя грешките на своето минало.

У нас аудиосериалът „Граничен пост” ще бъде достъпен за слушане на български веднага след световната си премиера в платформата на Storytel заедно с още много сериали и Storytel Original съдържание. Преводът на “Граничен пост” на български e от Васил Велчев и ще прозвучи с гласа на Момчил Степанов.

Tags: , , ,