За какво мечтае човекът?

Новият сборник с разкази на Е. Т. Уиспър – “Ънхюмън”, разгръща палитрата от абсурдни мечти на човечеството за неговото бъдеще

Искате ли да сте Бог? Тогава участвайте в Лотария „Бог“! Или мечтата ви е да превръщате в злато всичко, до което се докосвате? Тогава добре дошли в корпорация „Мидас“! А може би искате да узнаете има ли рай? Илюзионистът ще ви отговори с пъклена усмивка. Кои са голокожите, подлежи ли Сътворителят на одит, щастие ли е да притежаваш Звездата на Баху, каква е мистерията с гардероба на Саймън Пърт… 

Отговор на тези въпроси ще намерите в шеметния сборник с разкази „ЪНХЮМЪН“. Единственото разочарование, което ще изпитате накрая, е, че книгата не е с дебелината на Библията.

Диаболичното въображение на Е. Т. Уиспър ни превежда с резки виражи през фантастични антисветове, кафкиански лабиринти и екзистенциални колизии, за да ни остави на финала поразени, развеселени, недоумяващи, но винаги очаровани. Явявайки се продължител на най-добрите традиции на Р. Шекли, Ст. Лем, Кл. Саймък, и в същото време следвайки свой оригинален стил, авторът ни въвежда в истинска Валхала на фантастиката, където на една трапеза писател и читатели вдигат обща наздравица с медовина и похапват глиганско.

Трябва да е ясно: мойрите предат нишката на нашия живот и ние не знаем дали ще се възкачим на Олимп с ракетна раница, или топъл вихър ще ни отвее при Гълтача в нисшите области на смъртта. 

Великата Тита да ни е на помощ! И приятно четене!

Tags: , , ,