10-те най-добри фантастични сериала за 2018 г. (част II)

След първата част от класацията за най-добрите фантастични сериали от изминалата година, сега ви предлагаме вторите пет. Класацията е направена от зрителите за сайта www.ranker.com. Тематиките са разнообразни и вероятно всеки ще намери по нещо за себе си – от свръхразвити технологии и извънземни цивилизации до хора със свръхествествени способности, супергерои и медицински експерименти, отишли в грешна посока. Добрата новина е, че за повечето от тези сериали се очакват следващи сезони, а лошата е, че не за всички има български субтитри.

„Двойникът” (Counterpart)

Хауърд Силк работи за ООН в Берлин в продължение на тридесет години, въпреки това рангът му е твърде нисък и той няма достъп до тайната дейност на организацията. Агенцията всъщност наблюдава портал към паралелна вселена (“Главния свят”), копие на света на Силк, където неговият двоник в топ шпионин. Порталът е отворен от източногермански учени през 1987 г. и оттогава двете паралелни реалности съществуват едновременно. Силк и неговият двойник са изправен пред много препятствия, интриги и невероятни събития.

„Дъждът” (The Rain)

Датският пост-апокалиптичен сериал, зъдаден за Netflix, проследява събитията след появата на вирус, който се разпространява чрез дъжда.  Вирусът бързо унищожава по-голямата част от населението в Скандинавия, а Симон и Расмус, които са брат и сестра намират убежище в бункер. Шест години по-късно излизат да търсят баща си, учен, който ги е оставил в бункера, но никога не се е върнал. По пътя се присъединяват към група оцелели и заедно пътуват през Дания и Швеция, търсейки безопасно място и лек за епидемията.

„Първите” (The First)

Сериалът проследява съдбата на първата човешка мисия на Марс. Астронавтите се сблъскват с много проблеми и предизвикателствата, свързани с първите стъпки към създаването на извънпланетна колония. Първите е драматична фантастична история, създадена от Бо Уилимон, с участието на актьорите Шон Пен, Наташа Макьолон, ЛизаГей Хамилтън, Хана Уеър, Кейко Агена, Рей Лукас и т.н.

„Невинните” (The Innocents)

Британският свръхестествен сериал е създаден от Ханя Елкингтън и Саймън Дюрич за Netflix. Историята изглежда проста, но обратите в нея са неочаквани и действието поема в нови посоки. Двама тийнейджъри – Джун и Хари, бягат заедно от вкъщи. Но Джун бързо започва да показва свръхестествени способности, които ги хвърлят по опасен път и ги сблъсква със странни хора и събития.


„Твърдо слънце” (Hard Sun)

Това е предапокалиптичен британо-американски сериал, създаден и написан от Нийл Крос. Действието се развива в съвременен Лондон. Главните герои са двама полица – Чарли Хикс и Илейн Ренко, които се сблъскват с доказателство, че тайнствено космическо събитие ще унищожи Земята след пет години, а правителството се опитва да запази това в тайна, за да избегне анархията. Дуото се опитва да информира човечеството за предстоящия сблъсък, преследват си агенти на шпионската структура МИ5, а преследването е на живот и смърт.

Ако сте пропуснали първата част на класацията, можете да я прочетете тук.

Tags: , , ,

1 thought on “10-те най-добри фантастични сериала за 2018 г. (част II)”

  1. Dimitar says:

    test comment

Comments are closed.